- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Palačinke s gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke s gorgonzolom.
Molimo pažnju svih ljubitelja sira! Na obzoru je nevjerojatno ukusna kombinacija s parmezanom i gorgonzolom i samo čeka da je otkrijete jednim klikom miša...
Palačinke s gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke s gorgonzolom. - mješavina za palačinke (gotove), maslac, brašno, mlijeko, slatko vrhnje, sir gorgonzola, parmezan (ili ribanca), jaje, muškatni oraščić, ulje, sol i papar, U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada, po uputama na pakiranju. ; U zasebnoj tavi, rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Zatim u tavu, na brašno, stalno miješajući pjenjačom ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, slatko vrhnje, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se malo ohladi.; Zatim palačinke premažemo dobivenim umakom, posipamo kockicama gorgonzole, naribanim parmezanom, savijemo u trokut i složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja, začinimo solju i paprom, pjenjačom izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu prelijemo preko palačinki. ; Na kraju posipamo preostalim kockicama sira gorgonzole i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mješavina za palačinke, 300 g gotove
- maslac, 60 g
- brašno, 30 g
- mlijeko, 500 ml
- slatko vrhnje, 150 ml
- sir gorgonzola, 150 g
- parmezan, 50 g ili ribanca
- jaja, 3
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada, po uputama na pakiranju.
- U zasebnoj tavi, rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
- Zatim u tavu, na brašno, stalno miješajući pjenjačom ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, slatko vrhnje, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se malo ohladi.
- Zatim palačinke premažemo dobivenim umakom, posipamo kockicama gorgonzole, naribanim parmezanom, savijemo u trokut i složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja, začinimo solju i paprom, pjenjačom izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu prelijemo preko palačinki.
- Na kraju posipamo preostalim kockicama sira gorgonzole i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |