- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Bamije s rajčicom na pikantan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s rajčicom na pikantan način.
Svježu bamiju smjestit ćete u pravi ljubavni zagrljaj iskombinirate li je s namirnicama koje Vam mi predlažemo: koliko god egzotično zvučao spoj bamije, breskve, rajčice te začina poput kardamoma i đumbira, Vaše nepce propoznat će tu ljubav već na prvi ugriz.
Bamije s rajčicom na pikantan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bamije s rajčicom na pikantan način. - bamija (svježe (ili 50 g sušene)), luk (ljubičastog), breskve, češnjak, rajčice pelati, kardamom (mljevenog), mljevena ljuta paprika, đumbir (naribanog (ili đumbir u prahu)), maslinovo ulje, sol i papar, Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). ; U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, oguljenu i na kockice narezanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te ostavimo da zavri. ; Potom u lonac dodamo mljevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i paprom, te malo promiješamo. ; Zatim dodamo narezanu bamiju, još jednom nježno izmiješamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta odnosno dok bamija ne omekša, a njena sluz koja osim što je zdrava i lijepo zgušnjava jela ne nestane.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bamija, 500 g svježe (ili 50 g sušene)
- luk, 2 glavice ljubičastog
- breskve, 1
- češnjak, 3 češnja
- pelati rajčice, 400 g
- kardamom, 1/2 žličice mljevenog
- mljevena ljuta paprika, 1/4 žličice
- đumbir, 1 žličica naribanog (ili đumbir u prahu)
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo).
- U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, oguljenu i na kockice narezanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te ostavimo da zavri.
- Potom u lonac dodamo mljevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i paprom, te malo promiješamo.
- Zatim dodamo narezanu bamiju, još jednom nježno izmiješamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta odnosno dok bamija ne omekša, a njena sluz koja osim što je zdrava i lijepo zgušnjava jela ne nestane.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |