- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od palente s bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od palente s bademima.
Tradicionalni sastojci talijanske kuhinje: palenta i bademi spojili su se u ovoj božanstvenoj torti da Vam pokažu kako je jednostavnost najbolji recept. Samo jedan dodir amaretta i zatvorite li oči, okus ove torte će Vas prenijeti u Italiju...
Torta od palente s bademima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od palente s bademima. - maslac, šafran, šećer, palenta ((instant)), prašak za pecivo, bademi (mljevenih), jaje, liker od badema ((amaretto)), šećer u prahu, Prije svega, u zdjelicu stavimo šafran, ulijemo 1-2 žlice tople vode, promiješamo i ostavimo da se namoči. ; U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sastojke malo protisnemo vilicom da se povežu, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Zatim u zdjelu dodamo palentu, prašak za pecivo, mljevene bademe, umućena jaja, liker od badema (amareto), otopljeni šafran i sve zajedno dobro izmiješamo kuhačom. ; Gotovu smjesu premjestimo u okrugli i maslacem namašćeni kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga u kalupu još 30-ak minuta da se malo ohladi, zatim ga izvadimo, položimo na pladanj, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 240 g
- šafran, 2 g
- šećer, 240 g
- palenta, 140 g (instant)
- prašak za pecivo, 5 g
- bademi, 100 g mljevenih
- jaja, 4
- liker od badema, 20 ml (amaretto)
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, u zdjelicu stavimo šafran, ulijemo 1-2 žlice tople vode, promiješamo i ostavimo da se namoči.
- U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sastojke malo protisnemo vilicom da se povežu, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu.
- Zatim u zdjelu dodamo palentu, prašak za pecivo, mljevene bademe, umućena jaja, liker od badema (amareto), otopljeni šafran i sve zajedno dobro izmiješamo kuhačom.
- Gotovu smjesu premjestimo u okrugli i maslacem namašćeni kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50-ak minuta.
- Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga u kalupu još 30-ak minuta da se malo ohladi, zatim ga izvadimo, položimo na pladanj, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |