Pečeni krumpirići s ljutim umakom – Patatas bravas – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom – patatas bravas. – krumpir, luk, kim (mljevenog), mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevene), češnjak, rajčica (sjeckana), šećer, kobasica (polusuhe, mesne), peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol, papar, Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu. ; Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo. ; Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.; – Sastojci naoko uobičajeni – krumpir, rajčice i kobasica, ali sve na jedan nov način koji će Vas natjerati da potrčite u kuhinju odmah pripremiti ručak!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pečeni krumpirići s ljutim umakom – Patatas bravas – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom – patatas bravas. – krumpir, luk, kim (mljevenog), mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevene), češnjak, sjeckana rajčica, šećer, kobasica (polusuhe, mesne), peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu. ; Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo. ; Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.; -</div>
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom - patatas bravas.
Sastojci naoko uobičajeni – krumpir, rajčice i kobasica, ali sve na jedan nov način koji će Vas natjerati da potrčite u kuhinju odmah pripremiti ručak!
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečene krumpiriće s ljutim umakom - patatas bravas. - krumpir, luk, kim (mljevenog), mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevene), češnjak, sjeckana rajčica, šećer, kobasica (polusuhe, mesne), peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu. ; Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo. ; Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.; -
Krumpir ogulimo, narežemo na kockice veličine 2 cm, isperemo pod mlazom hladne vode, osušimo i stavimo u veliku zdjelu.
Zatim kockice krumpira začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, premjestimo na papirom za pečenje obložen lim za pečenje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
Za to vrijeme u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
Zatim u tavu dodamo mljeveni kim, mljevenu slatku i čili papriku, protisnemo češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, žličicu šećera, još malo začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta, odnosno dok umak ne reducira. Gotov ljuti umak stavimo u zdjelicu i ostavimo da se ohladi.
U zasebnu tavu stavimo polusuhe mesne kobasice narezane na ploške i kratko ih ispržimo.
Ovo jelo poslužimo tako što u zdjelice stavimo vruće pečene krumpiriće, prelijemo ih ljutim umakom od rajčice, posipamo sjeckanim peršinom i uz njih poslužimo pržene kolutiće kobasica.