- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Sicilijanski kolač od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski kolač od krumpira.
Krumpir jedete pržen, pečen, kuhan, kao pire... zašto ne i u kolaču? Na Siciliji se nisu bojali krumpir upotrijebiti i na taj način i što su dobili? Nešto sjajno! Provjerite...
Sicilijanski kolač od krumpira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski kolač od krumpira. - krumpir, panceta, ovčji sir (tvrdog (provolone ili caciocavallo)), sir mozzarella, mlijeko, maslac, parmezan, češnjak, jaje, peršin (sjeckani), majčina dušica (mrvljena), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega krumpir operemo i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. ; Za to vrijeme pancetu očistimo od kože, narežemo na sitne kockice i prepržimo u tavi bez masnoće, a tvrdi ovčji sir i mozzarelu narežemo na kockice veličine ½ cm.; Nakon 40-ak minuta, odnosno kada je krumpir omekšao, ocijedimo ga, ogulimo i protisnemo. ; U lonac iznad vatre ulijemo mlijeko, dodamo maslac, a kada se rastopi ugasimo vatru, dodamo protisnuti krumpir, začinimo solju i paprom i izradimo pire. ; Zatim u pire dodamo kockice pancete i sira, naribani sir parmezan, umućena jaja, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te kuhačom sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za torte, ravnomjerno rasporedimo, te posipamo mrvljenom majčinom dušicom i krušnim mrvicama. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 70 minuta. ; Gotov kolač prije vađenja ostavimo u kalupu da se malo ohladi. Možemo ga poslužiti topli ili hladni, kao prilog ili kao glavno jelo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1.2 kg
- pancete, 160 g
- ovčji sir, 85 g tvrdog (provolone ili caciocavallo)
- sir mozzarella, 140 g
- mlijeko, 200 ml
- maslac, 100 g
- parmezan, 200 g
- češnjak, 2 češnja
- jaja, 4
- peršin, 1 žlica sjeckani
- majčina dušica, 1 žlica mrvljena
- krušne mrvice, 50 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega krumpir operemo i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom.
- Za to vrijeme pancetu očistimo od kože, narežemo na sitne kockice i prepržimo u tavi bez masnoće, a tvrdi ovčji sir i mozzarelu narežemo na kockice veličine ½ cm.
- Nakon 40-ak minuta, odnosno kada je krumpir omekšao, ocijedimo ga, ogulimo i protisnemo.
- U lonac iznad vatre ulijemo mlijeko, dodamo maslac, a kada se rastopi ugasimo vatru, dodamo protisnuti krumpir, začinimo solju i paprom i izradimo pire.
- Zatim u pire dodamo kockice pancete i sira, naribani sir parmezan, umućena jaja, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te kuhačom sve zajedno dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za torte, ravnomjerno rasporedimo, te posipamo mrvljenom majčinom dušicom i krušnim mrvicama.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 70 minuta.
- Gotov kolač prije vađenja ostavimo u kalupu da se malo ohladi. Možemo ga poslužiti topli ili hladni, kao prilog ili kao glavno jelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |