- Almo Čatlak
- 100 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena.
Evo kraljice jesenskih svečanosti – torte od kestena! Spoju kestena i čokolade mnogi ne mogu odoljeti, a kestenu pripemljenom u ovom obliku ne bi mogli reći ne ni najzagriženiji kestenomrsci!
Torta od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena. - kesten pire, kesten (kuhanih i očišćenih), mlijeko, maslac, čokolada za kuhanje, jaje, šećer, vanilin šećer, rum, brašno, šećer u prahu, U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno. ; Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. ; Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 300 g
- kesten, 8 kuhanih i očišćenih
- mlijeko, 30 ml
- maslac, 130 g
- čokolada za kuhanje, 250 g
- jaja, 6
- šećer, 190 g
- vanilin šećer, 2
- rum, 200 ml
- brašno, 150 g
- šećer u prahu, 20 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi.
- U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom.
- Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno.
- Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak).
- Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
- Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi.
- Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice.
- Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |