- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krema od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od kestena.
Savršen kraj jesenskog obroka bila bi svakako ova krema od kestena. Kesten pire, čokolada, rum, piškote i pokoje jaje ujedinit će snage i pobrinuti se da Vam ne padne razina šećera u krvi.
Krema od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od kestena. - kesten pire, jaje, šećer u prahu, čokolada u prahu, rum, mlijeko, piškote, bijela čokolada, kandirane trešnje, U zdjelu iznad pare stavimo šećer u prahu, dodamo tri žutanjka, te ručnim mikserom ili pjenjačom izradimo gustu kremu. ; Zatim u smjesu dodamo čokoladu u prahu, ulijemo rum i polagano miješamo dok se čokolada ne rastopi. ; Potom u zdjelu dodamo protisnuti kesten pire, ulijemo 100 ml mlijeka, sve zajedno dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Prije posluživanja u zdjelice natrgamo piškote, prelijemo preostalim mlijekom da omekšaju i preko njih prelijemo kremu od kestena. ; Na kraju svaku kremu ukrasimo listićima naribane bijele čokolade i kandiranom trešnjom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 300 g
- jaja, 3
- šećer u prahu, 35 g
- čokolada u prahu, 200 g
- rum, 20 ml
- mlijeko, 200 ml
- piškote, 8
- bijela čokolada, 60 g
- kandirane trešnje, 4
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu iznad pare stavimo šećer u prahu, dodamo tri žutanjka, te ručnim mikserom ili pjenjačom izradimo gustu kremu.
- Zatim u smjesu dodamo čokoladu u prahu, ulijemo rum i polagano miješamo dok se čokolada ne rastopi.
- Potom u zdjelu dodamo protisnuti kesten pire, ulijemo 100 ml mlijeka, sve zajedno dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Prije posluživanja u zdjelice natrgamo piškote, prelijemo preostalim mlijekom da omekšaju i preko njih prelijemo kremu od kestena.
- Na kraju svaku kremu ukrasimo listićima naribane bijele čokolade i kandiranom trešnjom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |