- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Salata panzanella - salata od kruha, maslina i mini rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu panzanellu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mini rajčica, 300 g
- ciabatta, 1 štruca
- sir mozzarella, 225 g
- zelene masline, 10 otkoštenih
- ljubičasti luk, 1/4
- bijeli vinski ocat, 45 ml
- češnjak, 1 režanj
- bosiljak, 6-8 listova svježi
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ciabattu prerežemo po duljini, zatim na prutiće širine 2 cm i poprečno na kockice. Narezanu Cibattu stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja. Začinimo solju, izmiješamo i ovako lagano namašćene kockice rasporedimo na lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. Nakon 10-tak minuta kruh izvadimo iz pećnice.
- U međuvremenu narežemo ljubičasti luk, rajčice i masline prepolovimo, a mozzarellu narežemo na kockice.
- U čistu zdjelu stavimo maslinovo ulje, dodamo ocat, malo talijanske mješavine začina, soli i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Kad smo dobili gusti dresing u zdjelu protisnemo češnjak, dodamo luk, narezanu mozzarellu, listove svježeg bosiljka, masline, narezane mini rajčice i pečene kockice kruha. Sve dobro izmiješamo i poslužimo dok su kockice kruha još hrskave.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |