- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Srneći odrezak s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srneći odrezak s gljivama.
Uistinu zanimljiva kombinacija koju Vam nudimo oborit će Vaše uzvanike s nogu: ne samo da ćete im pripremiti i više nego ukusne srneće odreske već ćete im ih ponuditi u neočekivanom društvu jabuka i džema od brusnica. Što reći osim: mljac?
Srneći odrezak s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srneći odrezak s gljivama. - srnetina (od buta), bukovače, maslac, džem od brusnica, bijelo vino, mileram, klinčić, brašno, kruške iz kompota, sol i papar, Srneći but očistimo od kožica i žilica, te narežemo na tanke odreske. ; Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, te u tavi popržimo na ugrijanom maslacu. Pržene odreske izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu na masnoću od prženja dodamo očišćene i na veličinu zalogaja narezane gljive, nekoliko klinčića i kratko ih pržimo. ; Nakon dvije, tri minute iz tave izvadimo klinčiće, dodamo džem od brusnica, ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira. ; Na kraju u umak umiješamo mileram i možemo poslužiti jelo. Odreske stavimo na tanjure s kruškama nadjevenim džemom od brusnica i prelijemo ih pripremljenim umakom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srneći but očistimo od kožica i žilica, te narežemo na tanke odreske.
- Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, te u tavi popržimo na ugrijanom maslacu. Pržene odreske izvadimo na stranu, na toplo.
- U tavu na masnoću od prženja dodamo očišćene i na veličinu zalogaja narezane gljive, nekoliko klinčića i kratko ih pržimo.
- Nakon dvije, tri minute iz tave izvadimo klinčiće, dodamo džem od brusnica, ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira.
- Na kraju u umak umiješamo mileram i možemo poslužiti jelo. Odreske stavimo na tanjure s kruškama nadjevenim džemom od brusnica i prelijemo ih pripremljenim umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |