- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od mljevenog mesa u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljeveno meso, 500 g
- pasirana rajčica, 800 g
- naribani sir, 125 g
- ljubičasti luk, 1/2 glavice
- bosiljak, 6 listova svježi
- krušne mrvice, 125 g
- mlijeko, 60 ml
- jaja, 2 komada
- peršin, 2 žlice sjeckani
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo. Na ugrijanu tavu dodamo maslinovo ulje i prethodno sjeckani luk. Malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok lagano ne omekša.
- U čistu zdjelu stavimo mljeveno meso, krušne mrvice, jaja, naribani sir parmezan, peršin, malo mlijeka, posolimo i sve zajedno rukama izradimo u jednu smjesu.
- U tavu s lukom dodamo listiće češnjaka i mješavinu mediteranskih začina te prelijemo pasiranom rajčicom.
- Od smjese izradimo okruglice i stavimo ih u posudu s prokuhanom rajčicom, po potrebi okrenemo okruglice i promiješamo. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Polpete možete poslužiti uz prilog po vašem izboru.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45 minuta |