- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Hobotnica s krumpirom kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 2 kg
- mini rajčica, 400 g
- krumpir, 700 g mladi
- pancete, 100 g
- bijelo vino, 150 ml
- peperoncini, 1-2
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice sjeckani
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Cijelu hobotnicu stavimo u lonac bez vode i poklopimo lovac. Hobotnicu kuhamo na slaboj vatri dok ne počne puštati tekućinu. Nakon 20-tak minuta hobotnica je kuhana. Kad je hobotnica skuhana izvadimo je iz lonca i pustimo da se malo ohladi.
- U međuvremenu papriku očistimo, operemo i narežemo na komadiće. Oguljeni krumpir narežemo na kriške, začinimo mediteranskim začinima i dodamo malo ulja. Preko krumpira stavimo malo peperoncina, dodamo paprike. U zdjelu s krumpirom dodamo očišćene listiće češnjaka, sjeckani peršin i izmiješamo sve sastojke.
- Hobotnicu narežemo na komade. U posudu (peku) stavimo krumpir, mini rajčice iz konzerve i narezanu hobotnicu. Sve zajedno promiješamo, dodamo malo maslinovog ulja, suhog bijelog vina i poslažemo kriške limuna.
- Peku stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 1 sat i 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |