- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Domaći kečap s krumpirićima iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaći kečap s krumpirićima iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 800 g pasirana
- ljubičasti luk, 1 glavica
- sol, 1 žlicica
- šećer, 50 g
- crvena paprika, 1 žličica mljevena
- senf, 1 žlica
- jabučni ocat, 125 ml
- krumpir, 600 g narezan na štapiće
- curry mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i kratko pržimo na srednje jakoj vatri. Kad je ljubičasti luk počeo poprimati boju u tavu dodamo šećer .
- U karamelizirani luk i šećer dodamo mljevenu crvenu papriku, senf, curry mješavinu začina i vinski ocat. Sastojke dobro promiješamo i čekamo da zavrije, a potom dodamo pasiranu rajčicu. Sve zajedno dobro izmiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Na lim za pečenje rasporedimo krumpiriće i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 25 minuta.
- Pečene krumpiriće stavimo u zdjelu, posolimo i serviramo uz pripremljeni domaći kečap.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |