- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća jetrica s tjesteninom Fioli uškicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću jetricu s tjesteninom Fioli uškicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća jetrica, 600 g
- uškica, 500 g
- luk, 300 g
- mesna juha, 250 ml
- maslac, 80 g
- jabuke, 1 komad
- rajčica, 1 žlica
- crno vino, 150 ml
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sve sastojke pripremimo tako da jabuku ogulimo i narežemo na kriške. Luk ogulimo, očistimo i narežemo na trakice, a teleću jetricu narežemo na komadiće. U lonac sa slanom vodom stavimo kuhati tjesteninu uškice.
- Za to vrijeme na vruću tavu dodamo maslac, na trakice narezani luk i na kriške narezanu jabuku. Sve zajedno malo posolimo i pirjamo na laganoj vatri. Nakon 10 min dodamo malo povrtne juhe i pojačamo vatru.
- U međuvremenu na vruću travu dodamo maslinovo ulje, jetricu i pržimo sa svih strana. U posudu dodamo koncentrat rajčice. Kad se počne osjećati aroma rajčice sve zajedno prelijmo suhim vinom i kuhamo još 10 minuta. U tavu s jetricama ulijemo luk i jabuku i sve izmiješamo.
- Gotovo jelo poslužimo uz kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |