- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kestenima.
Da se kesteni i gljive fino slažu pretpostavljamo da ste znali, ali jeste li ikad taj ukusni spoj pokušali staviti u rižoto? Ako jeste, možete sjesti – čista petica, ali ako je odgovor na ovo pitanje pak negativan peticu tek trebate zaslužiti i zato trkom na posao!
Rižoto s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kestenima. - riža, kesten (pečenih i očišćenih), maslac, luk, vrganji (mljevenih i sušenih), češnjak, konjak (brandya), povrtna juha iz kocke ((temeljac)), mažuran, maslinovo ulje, sol i papar, U loncu iznad vatre zavrijemo povrtni temeljac, smanjimo vatru i ostavimo kuhati. ; U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim protisnemo češnjak, dodamo mljevene sušene vrganje i čim češnjak i vrganji zamirišu, sve zajedno podlijemo brandyem, dodamo rižu, te ju kratko pržimo da upije malo masnoće. ; Zatim rižu postupno i uz stalno miješanje, podlijevamo povrtnim temeljcem i na taj način kuhamo do željene tvrdoće. ; Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) rižoto po potrebi začinimo solju i paprom, natrgamo malo svježih listića mažurana, dodamo pečene i očišćene kestene, te kuhamo dalje podlijevajući povrtnim temeljcem i miješajući. ; Kada je riža gotova, u rižu umiješamo 50 ml maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo 2-3 minute da se sastojci prožmu, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- kesten, 200 g pečenih i očišćenih
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- vrganji, 10 g mljevenih i sušenih
- češnjak, 1 režanj
- konjak, 20 ml brandya
- povrtna juha iz kocke, 1 l (temeljac)
- mažuran, 1/4 žličice
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu iznad vatre zavrijemo povrtni temeljac, smanjimo vatru i ostavimo kuhati.
- U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim protisnemo češnjak, dodamo mljevene sušene vrganje i čim češnjak i vrganji zamirišu, sve zajedno podlijemo brandyem, dodamo rižu, te ju kratko pržimo da upije malo masnoće.
- Zatim rižu postupno i uz stalno miješanje, podlijevamo povrtnim temeljcem i na taj način kuhamo do željene tvrdoće.
- Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) rižoto po potrebi začinimo solju i paprom, natrgamo malo svježih listića mažurana, dodamo pečene i očišćene kestene, te kuhamo dalje podlijevajući povrtnim temeljcem i miješajući.
- Kada je riža gotova, u rižu umiješamo 50 ml maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo 2-3 minute da se sastojci prožmu, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |