- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni gulaš s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni gulaš s krumpirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 600 g koljenica
- škrobno brašno, 2 žlice bijelo brašno
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- pivo, 2 dl
- lovorov list, 2
- krumpir, 200 g
- crvena paprika, 1 svježa
- mediteranska mješavina začina, 1/2 žlicica
- peršin, 1 vezica
- mesni temeljac, 250 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- mesni temeljac
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo očišćeni i nasjeckani luk. Posolimo ga i pržimo na laganoj vatri. Meso odvojimo od kosti i narežemo na kockice te zajedno s češnjakom narezanim na listiće dodamo u tavu, posolimo, popaprimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina. U lonac dodamo lovorov list i miješajući prijamo dok meso ne pobijeli.
- Meso posipamo škrobnim brašnom, sastojke dobro izmiješamo, zatim u tavu dodamo narezani krumpir, očišćenu i na kockice narezanu papriku, ulijemo juhu i pivo. Vatru pojačamo i kuhamo dok se umak ne počne zgušnjavati.
- Nakon 10 minuta ugasimo vatru i prelijemo sve sastojke u vatrostalnu posudu, ravnomjerno ih rasporedimo i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 1 sat zapečeni gulaš je gotov i možemo ga poslužiti uz miješanu salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |