- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Jesenski gulaš
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jesenski gulaš.
Gulaš je jedno od onih jela koje se uvijek pojede do kraja ma koliko da ga se napravi, a ovaj s posebnim jesenskim sastojcima neće biti nikakva iznimka. Dobrom starom klasiku napravili smo samo jedan mali jesenski “makeover“ i vjerujemo da će Vam se svidjeti.
Jesenski gulaš - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jesenski gulaš. - junetina (za gulaš), kesten (pečenih i očišćenih), luk, slanina (dimljene), limun, češnjak, majčina dušica (sušene), lovorov list, crno vino, mesni temeljac (iz kocke), ulje, maslinovo ulje, sol i papar, brašno, Svježim kestenima, na najdebljem djelu, zarežemo koricu do kožice, te ih tako pripremljene ispečemo u prikladnoj tavi ili pećnici, pa ih ogulimo. ; U loncu na ugrijano ulje stavimo junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom i kratko popržimo sa svih strana. ; Kada ispari voda što ju meso ispusti, izvadimo ga na stranu na toplo. ; Zatim na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i dimljenu slaninu, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Potom u lonac naribamo malo limunove korice, protisnemo češnjak, vratimo poprženo meso, natrgamo malo svježih listića majčine dušice, dodamo lovorov list, ulijemo crno vino, mesni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke. ; Kada zavri, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša. ; Prije kraja kuhanja u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dobro izmiješamo sastojke i umiješamo u gulaš. Zatim dodamo očišćene kestene, po potrebi začinimo solju, kratko prokuhamo i gotovo jelo poslužimo s tjesteninom, okruglicama od kruha i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g za gulaš
- kesten, 200 g pečenih i očišćenih
- luk, 2 glavice
- slanina, 250 g dimljene
- limun, 1
- češnjak, 1 režanj
- majčina dušica, 1/2 žličice sušene
- lovorov list, 1
- crno vino, 50 ml
- mesni temeljac, 400 ml iz kocke
- ulje
- maslinovo ulje
- sol i papar
- brašno
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježim kestenima, na najdebljem djelu, zarežemo koricu do kožice, te ih tako pripremljene ispečemo u prikladnoj tavi ili pećnici, pa ih ogulimo.
- U loncu na ugrijano ulje stavimo junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom i kratko popržimo sa svih strana.
- Kada ispari voda što ju meso ispusti, izvadimo ga na stranu na toplo.
- Zatim na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i dimljenu slaninu, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Potom u lonac naribamo malo limunove korice, protisnemo češnjak, vratimo poprženo meso, natrgamo malo svježih listića majčine dušice, dodamo lovorov list, ulijemo crno vino, mesni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke.
- Kada zavri, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat, odnosno, dok meso ne omekša.
- Prije kraja kuhanja u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dobro izmiješamo sastojke i umiješamo u gulaš. Zatim dodamo očišćene kestene, po potrebi začinimo solju, kratko prokuhamo i gotovo jelo poslužimo s tjesteninom, okruglicama od kruha i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |