- Almo Čatlak
 - 150 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Slatki kruh s brusnicama    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki kruh s brusnicama.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - svježi kvasac, 40 g za kolače
 - šećer, 120 g
 - mlijeko, 200 ml
 - glatko brašno, 500 g
 - žumanjak, 4
 - maslac, 150 g
 - brusnice, 200 g sušene
 - sol, 1/2 žličice
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Za početak pripremimo sastojke za pjenicu. U zdjelicu zdrobimo kvasac za kolače, dodamo malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom i malo izmiješamo da se rastopi i sve zajedno stavimo na stranu da se pjenica digne.
 - Nakon dvadesetak minuta kada se pjenica digla, u visoku posudu dodamo žumanjke.
 - Sada u zdjelu sa žumanjcima dodamo dignutu pjenicu, šećer i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelu dodamo još polovicu omekšalog maslaca i malo po malo dodajemo glatko brašno i sve zajedno promiješamo.
 - Tijesto zatim isklofamo kao kada klofamo buhtle i nakon desetak minuta klofanja u tijesto dodamo sušene brusnice i umiješamo ih u tijesto. Pripremljeno tijesto sada ćemo staviti u kalupe.
 - Prije toga, kalupe premažemo maslacem po stijenkama i malo po dnu. Na dno svakog kalupa stavimo papir na pečenje, koji smo izrezali na dimenziju veličine dna i sada tijesto rasporedimo popola u oba kalupa.
 - Tijesto sada prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže.
 - Nakon dvadesetak minuta, kada se tijesto diglo sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
 - Nakon 50-ak minuta, slatki kruh s brusnicama je gotov. Sada ga još toplog, odnosno vrućeg izvadimo iz kalupa, skinemo papir za pečenje i stavimo na rešetku da se potpuno ohladi.
 - Kruh je gotov i možemo ga poslužiti.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:150minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





