- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatki kruh s brusnicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki kruh s brusnicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kvasac, 40 g za kolače
- šećer, 120 g
- mlijeko, 200 ml
- glatko brašno, 500 g
- žumanjak, 4
- maslac, 150 g
- brusnice, 200 g sušene
- sol, 1/2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak pripremimo sastojke za pjenicu. U zdjelicu zdrobimo kvasac za kolače, dodamo malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom i malo izmiješamo da se rastopi i sve zajedno stavimo na stranu da se pjenica digne.
- Nakon dvadesetak minuta kada se pjenica digla, u visoku posudu dodamo žumanjke.
- Sada u zdjelu sa žumanjcima dodamo dignutu pjenicu, šećer i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelu dodamo još polovicu omekšalog maslaca i malo po malo dodajemo glatko brašno i sve zajedno promiješamo.
- Tijesto zatim isklofamo kao kada klofamo buhtle i nakon desetak minuta klofanja u tijesto dodamo sušene brusnice i umiješamo ih u tijesto. Pripremljeno tijesto sada ćemo staviti u kalupe.
- Prije toga, kalupe premažemo maslacem po stijenkama i malo po dnu. Na dno svakog kalupa stavimo papir na pečenje, koji smo izrezali na dimenziju veličine dna i sada tijesto rasporedimo popola u oba kalupa.
- Tijesto sada prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže.
- Nakon dvadesetak minuta, kada se tijesto diglo sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 50-ak minuta, slatki kruh s brusnicama je gotov. Sada ga još toplog, odnosno vrućeg izvadimo iz kalupa, skinemo papir za pečenje i stavimo na rešetku da se potpuno ohladi.
- Kruh je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |