Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice

  • 45 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu pohanu na talijanski način u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1.5 cm.
  2. U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo.
  3. Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan.
  4. Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane.
  5. Nakon poprilici 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina.
  6. Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu.
  7. Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  8. Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
  9. Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 66
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: