- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu pohanu na talijanski način u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 3 fileta
- pasirana rajčica, 1 l
- sir mozzarella, 220 g
- jaja, 2
- krušne mrvice, 100 g
- parmezan, 70 g naribani
- talijanska mješavina začina, 1/2 žličice
- bosiljak, 10 listova svježi
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
- ulje za prženje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1.5 cm.
- U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo.
- Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan.
- Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane.
- Nakon poprilici 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina.
- Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu.
- Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
- Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |