- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s bulgurom i svježim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s bulgurom i svježim kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska lopatica, 500 g
- maslac, 40 g
- pelati rajčice, 250 g
- bulgur, 120 g
- luk, 2 glavice
- kupus, 100 g svježi
- med, 20 g od bagrema
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U nauljenu tavu dodamo maslac, još malo ulja i pričekamo da se maslac rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme, komad svinjetine od buta ili lopatice očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice veličine zalogaja.
- Narezano meso sada stavimo u tavu s lukom, posolimo ga i sve zajedno i dalje pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon desetak minuta kada se luk lijepo raspao i kada su se sve pore na mesu zatvorile, umiješamo umak od ljutih papričica i kada smo dobili crvenkastu boju možemo dodati pasiranu rajčicu i ostaviti da se sastojci dobro ugriju.
- Za to vrijeme glavicu kupusa narežemo na tanke trakice. Prvo maknemo srednji mekani dio, očišćenu glavicu kupusa narežemo na tanke trakice, prerežemo ih po pola i posipamo po mesu.
- Sve zajedno prelijemo običnom vodom, toliko da prekrije sastojke, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 30-ak minuta u posudu sa sastojcima umiješamo bulgur, zatim umiješamo med i kuhamo još desetak minuta.
- Nakon proteklog vremena jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |