- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vegetarijanski čili
Saznajte kako pripremiti vegetarijanski čili u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sok od rajčice, 250 ml
- bulgur, 180 g
- luk, 2 glavice
- mrkva, 100 g
- češnjak, 4 režnja
- kumin, 1/2 žličice mljeveni
- sušena rajčica, 50 g
- šampinjoni, 150 g
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- svježa crvena paprika, 1
- svježa žuta paprika, 1
- pelati rajčice, 400 g
- povrtni temeljac, 500 ml
- bijeli grah, 400 g iz konzerve
- crveni grah, 400 g iz konzerve
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žutu i crvenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kockice, mrkvu narežemo na polumjesece, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na njega stavimo sjeckani luk i malo ga posolimo. Odmah zatim dodamo narezanu mrkvu i sastojke na srednje jakoj vatri pržimo da malo omekšaju.
- Za to vrijeme u mužar stavimo kumin, izmrvimo ga i dodamo u tavu s lukom i mrkvom. Kada luk i mrkva malo omekšaju, a kumin počne puštati miris, preko njih protisnemo režnjeve češnjaka i izmiješamo sastojke.
- Sada možemo nasjeckati sušenu rajčicu na trakice. Dodamo nasjeckanu rajčicu u tavu i ubrzo zatim u tavu dodamo pelati rajčicu koju malo izgnječimo.
- Sve zajedno posipamo crvenom mljevenom paprikom. Sada, kada paprika počne ispuštati miris, dodamo narezane šampinjone i sve zajedno dalje pirjamo.
- Nakon 7-8 minuta kada su šampinjoni počeli puštati tekućinu, u tavu dodamo narezanu žutu i crvenu papriku, kratko izmiješamo sastojke i začinimo čilijem s morskom soli.
- Sada u tavu ulijemo pasiranu rajčicu i dalje pirjamo dok se rajčica dobro ne upije. Kada smo dobili gusti povrtni umak u tavu dodamo crveni i bijeli grah.
- Sada ulijemo povrtnu juhu, sve zajedno posipamo bulgurom, izmiješamo sastojke, poklopimo i dalje kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 10 do 15 minuta jelo je gotovo, možemo ga poslužiti te po želji ukrasiti svježim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |