- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Široki rezanci s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima.
Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
Široki rezanci s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. - široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 400 g
- vrganji, 220 g
- maslac, 30 g
- slatko vrhnje, 300 ml
- kurkuma, 1 žličica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute.
- Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |