- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gulaš sa baby bella šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš sa baby bella šampinjonima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 500 g baby bella
- luk, 3 glavice
- bijelo vino, 120 ml suho
- koncentrat rajčice, 20 g
- svježa crvena paprika, 1
- slatka mljevena paprika, 5 g
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- povrtni temeljac, 500 ml
- kiselo vrhnje, 100 ml
- glatko brašno, 10 g
- sol i papar
- peršin
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očistimo i nasjeckamo luk. Sada u posudu iznad vatre ulijemo ulje, na ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, pošećerimo i na srednje jakoj vatri pržimo povremeno miješajući dok luk ne omekša.
- Kada je luk zažutio, ulijemo suho bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. Kada je vino isparilo umiješamo koncentrat rajčice da se poveže s lukom.
- Sada očistimo svježu crvenu papriku koju smo prethodno oprali i narežemo ju na kockice. Zatim papriku stavimo u tavu s lukom.
- Sada promiješamo sastojke, dodamo majčinu dušicu, šampinjone babybella, malo pojačamo vatru i povremeno miješajući pržimo desetak minuta.
- Sada sastojke posipamo mljevenom crvenom paprikom i izmiješamo.
- Kada se mljevena paprika spojila s ostalim sastojcima u posudu ulijemo povrtni temeljac, dodamo još malo vode i kada zavri sve lagano kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon poprilici 20-ak minuta gulaš je gotov, no prije posluživanja ćemo napraviti pretep.
- Za pretep nam je potrebno kiselo vrhnje i brašno koje pjenjačom izmiješamo da razbijemo grudice. Zatim dobivenu miješavinu lagano ulijemo u gulaš i umiješamo.
- Nakon 5 minuta gulaš je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |