- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- hokkaido bundeva, 700 g
- mileram, 60 g
- mlijeko, 60 ml
- smeđi šećer, 80 g
- cimet, 1/4 žličice u prahu
- đumbir, 1/4 žličice u prahu
- jaja, 2 komada
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice.
- Sada, u vatrostalnu posudu stavimo lisnato tijesto zajedno sa papirom za pečenje. Lisnato tijesto rasporedimo po stijenkama, a višak tijesta i papira za pečenje po rubu posude odstranimo.
- Tijesto sada po dnu probodemo vilicom kako se nebi dizalo tijekom predpečenja.
- Dok se tijesto peče, u čistu posudu iznad vatre stavljamo narezanu bundevu, koju zatim prekrijemo vodom, posolimo, poklopimo i na srednje jakoj vatri kuhamo dok bundeva potpuno ne omekša. Nakon 15-ak minuta bundeva je kuhana i možemo ju ocijediti.
- Tijesto sada izvadimo iz pećnice i možemo pripremiti nadjev za kolač.
- U čistu zdjelu stavimo smeđi šećer, dodamo mileram, đumbir u prahu, cimet u prahu i mlijeko. Sada smjesu dobro izmiješamo.
- Kada smo razbili sve grudice od smeđeg šećera, smjesi dodamo prokuhanu bundevu i sve zajedno dobro izradimo pjenjačom.
- Sada u smjesu umiješamo jaja i dobivenu smjesu prelijemo preko zapečenog lisnatog tijesta, dok ne dođemo do rubova tijesta.
- Zatim preko nadjeva stavimo nekoliko koštica bundeve i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Nakon što se malo ohladio možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |