- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Povrtni bulgur
Saznajte kako pripremiti povrtni bulgur u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bulgur, 250 ml
- kokošji temeljac, 500 ml
- luk, 1 glavica
- tikvice, 1 komad
- mrkva, 1
- svježa crvena paprika, 1
- korijen celera, 1/4
- češnjak, 2 režnja
- maslac, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo, očistimo i narežemo.
- Sada pripremimo bulgur tako da ga stavimo u zdjelu, prelijemo vrućom juhom i ostavimo da se moči.
- U vrući wok iznad vatre ulijemo ulje, na koje zatim dodamo krupno narezani luk.
- Nakon jedne minute dodamo korijen celera, a odmah zatim dodamo svježu crvenu papriku i mrkvu i sve zajedno miješajući pržimo dalje.
- Sada u wok s hrskavim povrćem dodamo tikvicu, sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina i kada začin pusti miris u wok dodamo na listiće nasjeckan češnjak.
- Sada sve zajedno promiješamo, dodamo bulgur s juhom i pričekamo da tekućina ispari.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti, a po želji na njega dodati i nekoliko kockica maslaca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |