- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha s povrćem i šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s povrćem i šunkom.
Ako ste mislili da su šunka i sir dvije namirnice kojima je mjesto isključivo u pizzi i sendvičima, pogledajte ovaj recept i uvjerite se u suprotno! Čak će i klinci biti oduševljeni juhom sa šunkom i sirom! A znate kako je njih teško nagovoriti na juhicu...
Juha s povrćem i šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s povrćem i šunkom. - povrtni temeljac (iz kocke), bob, blitva, poriluk, češnjak, šunka (pečene), dimljeni sir, raženi kruh, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Blitvu narežemo na trakice, poriluk na tanke kolutiće, a šunku i sir na kockice veličine jednog centimetra. ; U lonac s povrtnim temeljcem stavimo bob i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnom loncu ugrijemo tri žlice ulja, dodamo narezan poriluk i blitvu, na listiće narezan češnjak, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo po prilici 4-5 minuta. ; Kuhani bob izvadimo, povrtni temeljac prelijemo preko pirjanog povrća, te na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim povrće začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Potom u juhu dodamo kockice šunke i kuhani bob, a kada zavri kuhamo još 1-2 minute. ; Gotovu juhu stavimo u tanjure ili zdjelice, dodamo kockice sira, ukrasimo kockicama kruha preprženim na maslinovom ulju i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- povrtni temeljac, 700 ml iz kocke
- bob, 300 g
- blitva, 500 g
- poriluk, 100 g
- češnjak, 1 češanj
- šunka, 100 g pečene
- dimljeni sir, 100 g
- raženi kruh, 2 kriške
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo i operemo. Blitvu narežemo na trakice, poriluk na tanke kolutiće, a šunku i sir na kockice veličine jednog centimetra.
- U lonac s povrtnim temeljcem stavimo bob i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnom loncu ugrijemo tri žlice ulja, dodamo narezan poriluk i blitvu, na listiće narezan češnjak, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo po prilici 4-5 minuta.
- Kuhani bob izvadimo, povrtni temeljac prelijemo preko pirjanog povrća, te na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute.
- Zatim povrće začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Potom u juhu dodamo kockice šunke i kuhani bob, a kada zavri kuhamo još 1-2 minute.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure ili zdjelice, dodamo kockice sira, ukrasimo kockicama kruha preprženim na maslinovom ulju i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |