- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Puding od riže
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 160 g arborio
- mlijeko, 1 l
- vanilin šećer, 12 g
- šećer, 100 g
- grožđice, 80 g sultanske
- kandirano voće, 50 g
- sol, 1 prstohvat
- maslac, 20 g
- jaja, 4 komada
- rum, 30 ml
- krušne mrvice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s prokuhanim mlijekom stavimo rižu, dodamo vanilin šećer, šećer, lagano promiješamo i kuhamo poprilici deset minuta.
- Nakon desetak minuta miješanja, u tavu s rižom dodamo kandirano voće, grožđice, po želji još neku vrstu kandiranog voća, malo posolimo i stalno miješajući kuhamo dalje.
- Nakon par minuta, kada smo dobili gustu, ali još uvijek rijetku smjesu, ugasimo vatru i ostavimo da temperatura padne ispod 50 stupnjeva.
- Kada se riža dovoljno ohladila, ulijemo rum, dodamo omekšali maslac i promiješamo sastojke.
- Zatim u rižu umiješamo cijela jaja i smjesu premijestimo u kalup za torte.
- Kalup za torte smo prethodno obložili papirom za pečenje, a stijenke premazali maslacem i posipali krušnim mrvicama.
- Sada sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva.
- Nakon 50 minuta kada je kolač gotov izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi.
- Zatim kolač izvadimo iz kalupa, posipamo ga šećerom u prahu i spreman je za posluživanje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |