- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu.
Malo mesa u hladnim danima uvijek dobro dođe, a još kad je u društvu umaka na bazi dobrog vina, sreći nema kraja! Za sve one koji ne mogu zamisliti obrok bez mesa, evo još jedne ideje pomoću koje mogu varirati jelovnik iz dana u dan...
Junetina u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu. - junetina (bez kosti (za gulaš)), svinjska mast, luk, korijen celera, mrkva, koncentrat rajčice, lovorov list, crno vino, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo na kocke veličine zalogaja. ; U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo luk, mrkvu i korijen celera narezane na trakice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo narezano meso, lovorov list, ulijemo crno vino i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, po prilici jedan i pol sat, odnosno dok meso ne omekša. ; Gotovu junetinu u crnom vinu začinimo solju i paprom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 700 g bez kosti (za gulaš)
- svinjska mast, 50 g
- luk, 3 glavice
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 100 g
- koncentrat rajčice, 60 g
- lovorov list, 1
- crno vino, 600 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo na kocke veličine zalogaja.
- U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo luk, mrkvu i korijen celera narezane na trakice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo narezano meso, lovorov list, ulijemo crno vino i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, po prilici jedan i pol sat, odnosno dok meso ne omekša.
- Gotovu junetinu u crnom vinu začinimo solju i paprom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |