- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tradicionalni uskršnji doručak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tradicionalni uskršnji doručak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Peciva narežemo na kockice, premijestimo ih u čistu zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme šunku i slaninu narežemo na kockice.
- Zatim slaninu stavimo na nauljenu tavu, dodamo na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, kratko popržimo sastojke i po potrebi ulijemo malo ulja.
- Sada u tavu dodamo i šunku. Sve zajedno pržimo poprilici 1-2 minute, začinimo s malo majčine dušice, svježe mljevenim paprom i posolimo.
- Zatim ugasimo vatru, dodamo maslac i ostavimo da se rastopi. Kada pecivo omekša, u čistu zdjelu umutimo 4 jaja.
- Zatim jaja prelijemo preko peciva i dodamo šunku i pancetu koju smo prethodno pržili.
- Sada u smjesu dodamo i narezani zeleni dio mladog luka i sastojke nježno izmiješamo rukom.
- Zatim smjesu rasporedimo u maslacem namašćenu i brašnom posipanu vatrostalnu posudu.
- Ovako pripremljene sastojke stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 40 minuta, naš uskršnji doručak je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |