- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Pikantna palenta s rajčicom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s rajčicom.    
        Pomislite li na spomen palente na nešto blago i bezukusno, vrijeme je da se to promijeni. Kao što joj sam naziv kaže, ova je palenta pikantna, a tu joj nešto oštriju notu daju sušeni pepperoncini. Ovo je pravi oblik palente za one koji uvijek vole dodati još malo soli i papra!
Pikantna palenta s rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s rajčicom. - palenta, mlijeko, povrtna juha iz kocke, peperoncini, češnjak, bosiljak, pelati rajčice, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko i povrtni temeljac, dodamo pola žličice soli, a kada zavri ulijemo malo maslinovog ulja i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu maknemo s vatre i stavimo na stranu. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckane peperoncine, na listiće narezan češnjak i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše. ; Zatim dodamo ocijeđene i narezane pelati rajčice, bosiljak narezan na trakice, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 1-2 minute. Na tanjure stavimo palentu, nadjenemo pirjanom rajčicom i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - palenta, 200 g
 - mlijeko, 500 ml
 - povrtna juha iz kocke, 500 ml
 - peperoncini, 2 sušena
 - češnjak, 2 režnja
 - bosiljak, 12 listova
 - pelati rajčice, 400 g
 - maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U lonac ulijemo mlijeko i povrtni temeljac, dodamo pola žličice soli, a kada zavri ulijemo malo maslinovog ulja i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
 - Gotovu palentu maknemo s vatre i stavimo na stranu. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckane peperoncine, na listiće narezan češnjak i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše.
 - Zatim dodamo ocijeđene i narezane pelati rajčice, bosiljak narezan na trakice, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 1-2 minute. Na tanjure stavimo palentu, nadjenemo pirjanom rajčicom i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





