- Almo Čatlak
- 180 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Panettone sa sušenim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti panettone sa sušenim voćem.
Upute po koracima:
- Sušene marelice nasjeckamo, stavimo ih u čistu zdjelicu i dodamo im obične i sultanove grožđice. Odmah zatim sušeno voće prelijemo prošekom i aromom vanilije i ostavimo da se moči.
- U zasebnu zdjelicu natrgamo svježi kvasac, dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo da se pjenica digne.
- Sada u zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo mu šećer, malo izmrvljenog anisa i mikserom dobro izmiješamo. Kada smo dobili jednoličnu kremu u zdjelu dodamo tri cijela jaja i dva žumanjka.
- Sada, nakon pet minuta miješanja, u zdjelu dodamo brašno, dignutu pjenicu i lagano izmiješamo sastojke. Kada smo dobili jednolično tijesto pokrijemo ga prozirnom kuhinjskom folijom i tanjurom te stavimo na toplo.
- Nakon poprilici sat vremena kada je tijesto dobilo duplu veličinu, maknemo tanjur i preko tijesta sada možemo staviti natopljeno sušeno voće. Sada na pobrašnjenu površinu stavimo tijesto i lagano umijesimo.
- Dobiveno tijesto sada premjestimo na dno kalupa kojeg smo obložili papirom za pečenje.
- Ovako pripremljeno tijesto ostavimo da se diže još sat vremena, a nakon toga stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon 35-40 minuta panettone je gotov, možemo ga izvaditi iz kalupa, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |