- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Bhaji - indijski žličnjaci od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji, aromatične žličnjake od luka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 3 glavice
- brašno od slanutka, 200 g
- prašak za pecivo, 1 žličica
- rižino brašno, 2 žlice
- chili u prahu, 1/2 žličice
- kurkuma, 1/2 žličice
- sjemenke sezama, 1/2 žličice
- ulje za duboko prženje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
- U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za pecivo, mrvljeni korijandar, kim i sezam. posolimo i na suho izmiješamo sastojke.
- Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu.
- Potom u smjesu dodamo trakice luka, dobro izmiješamo te pomoću dvije žlice izradimo žličnjake koje stavimo pržiti u duboko ulje. Kad žličnjaci poprime zlatno smeđu boju, izvadimo ih na papir da upije višak masnoće. Bhaji ukrasimo svježim korijandarom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |