- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s povrćem i cous cousom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s povrćem i cous cousom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 400 g filet
- luk, 1 glavica 1
- mrkva
- povrtna juha, 750 ml
- cous cous, 120 g
- češnjak, 2 režnja
- crvena paprika, 1 svježa
- bućine sjemenke, 1 žlica
- tikvice, 1 komad
- celer, 1 stabljika
- maslac, 10 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo, narežemo na kockice te natrgamo na listiće. Papriku i stabljiku celera narežemo na kockice, a mrkvu i tikvicu ukoso na kolutove. Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice.
- Pileća prsa narežemo na prutiće, prvo po duljini, a potom poprečno na kockice. . U visoku tavu na zagrijano ulje stavimo piletinu, malo je posolimo i popržimo sa svih strana. Nakon 7-8 minuta piletina je gotova i izvadimo je sa strane.
- Na masnoću od pečenja stavimo luk i mrkvu te kratko pržimo. Zatim dodamo crvenu papriku i stabljiku celera, povrće još malo posolimo i dok je još hrskavo izvadimo sa strane.
- U tavu stavimo bućine sjemenke koje kratko prepržimo, preko njih dodamo na listiće narezan češnjak i malo ulja. U tavu dodamo cous cous i prelijemo juhom. Potom ugasimo vatru i pustimo u poklopljenu tavu cous cous 5 minuta.
- Kad je cous cous gotov u tavu dodamo ostale sastojke, tikvice te ponovno upalimo vatru, potom ulijemo tamari umak i nježno izmiješamo sastojke. Kad su se svi sastojci dobro ugrijali jelo je gotovo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |