- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- poriluk, 8 stabljika
- parmezan, 70 g
- jaja, 1
- svježi kravlji sir, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- krušne mrvice, 30 g
- punomasni sir, 30 g naribani
- maslac, 30 g
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu tavu ili lonac stavimo bijeli dio poriluka, prelijemo poriluk vodom, posolimo, poklopimo i kuhamo dok ne zavri, a kada zavri, na laganoj vatri kuhamo još desetak minuta.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo jedno cijelo jaje i naribamo parmezan.
- Sada sastojke vrlo malo posolimo i pjenjačom izmiješamo.
- Zatim u zasebnoj zdjelici pomiješamo naribani punomasni sir i krušne mrvice i preko svega naribamo preostali parmezan i rukama izmiješamo.
- Kada je poriluk prokuhan, ugasimo vatru i slažemo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- Zatim poriluk posipamo smjesom naribanog parmezana, krušnih mrvica i gaude, prelijemo nadjevom od vrhnja i svježeg sira i za kraj još jednom posipamo preostalom smjesom krušnih mrvica, parmezana i gaude.
- Ovako pripremljen poriluk stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i ostavimo da malo odstoji.
- Zatim poriluk izrežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |