- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohani svinjski odrezak s umakom od smeđih šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane svinjske odreske s umakom od smeđih šampinjona.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 200 g smeđi
- svinjski odrezak, 4 komada
- glatko brašno, 50 g
- jaje, 1 komad
- krušne mrvice, 100 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 50 ml suho
- koncentrat rajčice, 20 g ili kečap
- šećer, 10 g
- povrtni temeljac, 50 ml
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Narezani luk stavimo u tavu na masnoću, malo ga posolimo i lagano pržimo.
- Zatim u čistu zdjelu umutimo jaja i malo ih posolimo. Sada odreske redom uvaljamo u glatko brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
- Panirane svinjske odreske sada stavljamo pržiti u tavu na vruće ulje i pržimo ih sa svake strane do zlatno žute boje.
- Sada u tavu, na luk ulijemo suho bijelo vino, malo povrtnog temeljca i pričekamo da tekućina na pola ispari. Za to vrijeme očistimo šampinjone i narežemo ih na osmine, a u međuvremenu okrenemo meso.
- Sada u tavu, na reduciranu tekućinu dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se potpuno ne stopi s lukom.
- Zatim na rajčicu dodamo na listiće narezan češnjak, šećer i šampinjone, pa sastojke dobro promiješamo i pirjamo dalje. Nakon desetak minuta meso izvadimo na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće.
- Umak sada još malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo i pričekamo da još jednom lagano prokuha.
- Nakon 2-3 minute umak je gotov i jelo možemo poslužiti. Na tanjure za posluživanje stavimo jedan do dva odreska, prelijemo ih umakom od šampinjona i po želji ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |