- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tod nam pla - tajlandski riblji kolačići od bijele ribe sa začinima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajlandske kolačiće od bijele ribe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 500 g čvrsti file
- rižino brašno, 80 g
- riblji umak, 30 ml "nam pla"
- jaje, 1
- korijander, 1 vezica svježi
- curry pasta, 20 ml (crvena)
- čili papričica, 1 žlica sušena
- zelene mahune, 100 g svježe
- mladi luk, 2
- bijeli vinski ocat, 120 ml
- šećer, 100 g
- krastavac, 1 svježi
- ljubičasti luk, 1 glavica
- zelene chili papričice, 2 svježe
- sjemenke sezama, 1/2 žličice
- ulje za prženje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre stavimo šećer ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.
- Zatim u posudu sjekača dodamo nasjeckanu ribu, preko ribe prelijemo riblji umak "nam pla", dodamo curry pastu, mladi luk i mahune, rižino brašno, jedno jaje, chilli s morskom soli, prethodno izmrvljene kikirikije u mužaru, sve zajedno zatvorimo i izradimo u jednoličnu smjesu.
- Od dobivene smjese izrađujem riblje okruglice. Ruke malo pobrašnamo kako nam se smjesa ne bi ljepila. Okruglice stavimo pržiti u duboko ulje. Kad su okruglice dobile žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
- U zdjelu napravimo umak, dodamo ocat u kojem smo rastopili šećer, zatim narezani luk i krastavac, jednu ljutu chilli papričicu koju smo očistili od koštica, malo posolimo i dodamo sjemenke sezama.
- Na tanjur posložimo riblje okruglice i poslužimo uz kiselkasti umak. Sve zajedno ukrasimo s malo svježeg korijandara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |