- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File škarpine s blitvom, na posteljici od patlidžna i tikvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file škarpine s blitvom, na posteljici od patlidžana i tikvica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škarpina, 2 bez glave
- mediteranska mješavina začina, 1 žličica
- blitva, 450 g zamrznuta
- češnjak, 2 režnja
- povrtna juha, 200 ml
- suho bijelo vino, 150 ml
- tikvice, 1/2
- patlidžan, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Škarpinu bez glave filetiramo i očistimo od kosti. Patlidžane i tikvice narežemo na kolutove.
- U tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo smrznutu blitvu, povrtnu juhu, bijelo vino, i režnjeve češnjaka. Sastojke posolimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući.
- Za to vrijeme na grill tavi popržimo povrće s jedne i druge strane. Kad je povrće dobilo lijepu boju izvadimo ga i stavimo sa strane.
- Na preostalu masnoću u grill tavu s kožom prema gore stavilo pržiti filete škarpine. Ribu prepržimo s obje strane dok ne uhvati zlatnu boju.
- Na tanjur slažemo posteljicu od preprženih patlidžana i tikvica na koju stavimo blitvu u kalup za kolače kako bi zadržala oblik. Potom na vrh složimo file škarpine. Sve prelijemo s malo maslinovog ulja i po želji začinimo s malo papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |