- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje iz woka
Saznajte kako pripremiti lignje iz woka u našem video receptu.
Wok je polaganim, ali sigurnim koracima stigao s istočnih dijelova našeg planeta i baš nam je drago da je tako! U toj još uvijek pomalo egzotičnoj posudi, uz ovaj recept možete pripremiti jedan od najukusnijih obroka s lignjama koji se može zamisliti!
Lignje iz woka - Saznajte kako pripremiti lignje iz woka u našem video receptu. - lignje, sezamovo ulje, češnjak, đumbir (sjeckani), peperoncini, luk, svježa crvena paprika, kukuruz iz konzerve, balzamički ocat, škrobno brašno, povrtni temeljac (iz kocke), sol, Prije svega lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće. ; Zatim u vrući wok ulijemo sezamovo ulje, dodamo sušene peperoncine, protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, narezane lignje, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Potom dodamo luk i papriku narezane na kockice, kukuruz iz konzerve, promiješamo i pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; U zdjelicu s povrtnim temeljcem dodamo škrobno brašno, balzamički ocat, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, ulijemo u wok, posolimo, promiješamo i kratko pirjamo. ; Kada se umak počeo zgušnjavati maknemo s vatre i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 800 g
- sezamovo ulje, 20 ml
- češnjak, 1 češanj
- đumbir, 1 žličica sjeckani
- peperoncini, 2 sušena
- luk, 1 glavica
- svježa crvena paprika, 1
- kukuruz iz konzerve, 80 g
- balzamični ocat, 5 ml
- škrobno brašno, 1 žličica
- povrtni temeljac, 120 ml iz kocke
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće.
- Zatim u vrući wok ulijemo sezamovo ulje, dodamo sušene peperoncine, protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, narezane lignje, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
- Potom dodamo luk i papriku narezane na kockice, kukuruz iz konzerve, promiješamo i pirjamo dok povrće malo ne omekša.
- U zdjelicu s povrtnim temeljcem dodamo škrobno brašno, balzamički ocat, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, ulijemo u wok, posolimo, promiješamo i kratko pirjamo.
- Kada se umak počeo zgušnjavati maknemo s vatre i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |