- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Firentinski sendvič sa špinatom, jajem i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti firentinski sendvič sa špinatom, jajem i pancetom.
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu stavimo maslac, protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke promiješamo i čim češnjak počne puštati miris dodamo smrznuti špinat u listićima. Špinat začinimo s mediteranskim začinima, po potrebi dolijemo koju kap maslinovog ulja. Špinat pirjamo 7-8 minuta.
- Pancetu narežemo na kratke ploške, u ugrijanu tavu ulijemo malo ulja i na tavu slažemo pancetu jednu do druge, preko pancete razbijemo jedno jaje. Za to vrijeme na limu za pečenje stavimo kriške kruha, na koje stavimo pirjani špinat.
- Kada se bjelanjak stvrdnuo stavimo jaja na oko zajedno s pancetom na špinat. Preko svakog jaja stavimo krišku punomasnog sira. Ovako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 4-5 minuta.
- Pečene sendviče ukrasimo s pokojim listićem bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |