- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina s gljivama na azijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s gljivama na azijski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća lopatica, 3
- gljive, 300 g
- goveđa juha, 300 ml
- rezanci od jaja, 220 g (svježi)
- umak od crnog graha, 120 g
- slanutak, 100 g
- luk, 1 glavica
- celerova stabljika, 1-2
- curry pasta, 40
- ulje od sezama, 10 ml
- češnjak, 2 režnja
- crvena paprika, 1 svježa
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi luk očistimo i narežemo, crvenu papriku narežemo na kolutove, a bukovaču na trakice. Juneće meso režemo na odreske debljine 1 cm, a potom sve zajedno narežemo na prutiće.
- U vrući wok ulijemo malo običnog ulja, dodamo sezamovo ulje i na vruće ulje stavljamo narezano meso i pržimo 6-7 minuta. Poprženo meso izvadimo u posudu prekrivenom aluminijskom folijom.
- Na preostalu masnoću dodamo narezani luk i papriku. Dok se lagano povrće prži narežemo stabljiku celera i dodamo u wok. Zatim u wok dodamo slanutak iz konzerve, češnjak narezan na listiće i sve zajedno izvadimo sa strane preko meso.
- U tavu ulijemo malo ulja i narezane gljive koje prepržimo 1-2 minute. Pržene gljive također izvadimo i stavimo sa strane preko drugih sastojaka. Sastojke zatvorimo aluminijskom folijom i stavimo u pećnicu na 80°C.
- U ugrijani wok stavimo curry pastu, preko nje prelijemo sojin umak, dodamo umak od crnog graha i ulijemo malo juhe. U vrelu tekućinu dodamo rezance s jajima i kuhamo po uputama na pakiranju. Kad su rezanci kuhani , u wok dodamo povrće i meso. Sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |