- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Kaneloni s dimljenim lososom, porilukom i brokulom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanelone s dimljenim lososom, porilukom i brokulom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 250 g (svježa)
- dimljeni losos, 150 g
- brokula, 200 g
- mrkva, 300 g
- poriluk, 1
- mileram, 150 g
- jaja, 2 komada
- muškatni oraščić, 1 žličica
- limun, 1
- maslac, 40 g
- brašno, 60 g
- mlijeko, 500 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo. Poriluk narežemo na trakice, brokulu natrgamo na manje komadiće, a mrkvu nasjeckamo.
- U zagrijanu tavu stavimo maslac, dodamo kap maslinog ulja i dodamo poriluk koji posolimo. Potom u tavu dodamo narezanu mrkvu i sastojke pirjamo na srednje laganoj vatri. Kad je povrće omekšalo dodamo mješavinu dalmatinskih začina, malo muškatnog orašćica te ugasimo vatru i pustimo da se povrće ohladi.
- U ohlađeno povrće umiješamo jedno cijelo jaje, zatim natrgamo dimljeni losos i dodamo natrganu brokulu. Sve sastojke izmiješamo.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo bešamel umaka.
- U jednu zdjelicu razbijemo jedno jaje i ulijemo ostatak bešamel umaka te sve zajedno umutimo. Svježu tjesteninu za kanelone nadijevamo pripremljenim povrćem i slažemo na dno vatrostalne posude, sve zajedno prelijemo mješavinom bešamela i jaja. Ovako pripremljene kanelone stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C, 25 minuta.
- Gotove kanelone poslužimo na tanjuru i pokapamo s malo maslinovog ulja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |