- Almo Čatlak
- 100 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od Hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od Hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 250 g
- šećer u prahu, 1/2 žličice
- biljna mast, 100 g
- jabučni ocat, 40 ml
- hokkaido bundeva, 700 g
- mileram, 120 g
- mlijeko, 120 ml
- šećer, 170 g
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- đumbir, 1 prstohvat u prahu
- jaja, 4 komada
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu prerežemo po pola, pomoću žlice joj izvadimo sredinu s košticama i nožem joj skinemo koru. Zatim čisto meso bundeve narežemo na kockice debljine 1 cm.
- Sada narezanu bundevu premjestimo u čisti lonac, u koji ulijemo malo vode, poklopimo lonac i kada zavri kuhamo 20-ak min.
- Za to vrijeme, u vatrostalnu posudu stavimo gotovo tijesto za pite i tijesto zajedno s papirom za pečenje oblikujemo po posudi.
- Sada tijesto po dnu izbodemo vilicom i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva na deset minuta. Nakon desetak minuta predprečeno tijesto izvadimo iz pećnice, a nakon 15 minuta kuhanu bundevu procijedimo i ostavimo da se ohladi.
- Sada u veliku zdjelu umutimo jaja, kojima dodamo muškatni oraščić, đumbir u prahu i cimet u prahu.
- Zatim u jaja dodamo mileram, smeđi šećer i kada smo dobro izmiješali sastojke u zdjelu dodamo i ohlađenu bundevu.
- Sastojke dobro izmiješamo, a ako je smjesa pregusta dodamo joj i malo mlijeka.
- Sada dobiveni nadjev prelijemo preko tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon sat vremena pitu izvadimo iz pećnice, ostavimo ju da se ohladi, a zatim poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |