- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s jajima na podlozi od špinata.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 400 g (zamrznuti)
- povrtna juha, 200 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- tjestenina, 150 g tagliatelle
- jaja, 4 komada
- maslac, 100 g
- luk, 1/2 glavica
- češnjak, 2 režnja
- glatko brašno, 15 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice naribani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. U zagrijanu tavu stavimo maslac te dodamo sjeckani luk preko kojeg stavimo narezani češnjak na listiće i pirjamo na laganoj vatri.
- Kad je luk omekšao dodamo malo brašna. Prije nego brašno počne dobivati boju u tavu ulijemo povrtnu juhu i stalno miješajući pripazimo da ne ostanu grudice. Kad se tekućina počela zgušnjavati dodamo u tavu malo muškatnog oraščića i ulijemo vrhnje za kuhanju. Kad se tekućina počne zgušnjavati dodamo špinat i kuhamo dok ne nastane lijepi umak.
- U međuvremenu napravimo gnijezda od tjestenine i jaja. U male kalupe stavimo malo tjestenine i u svaku posudicu razbijemo jedno jaje na oko. Ovako pripremljena gnijezda stavimo peći u pećnicu na 180°C , 15-tak minuta tako da male posudice stavimo u jednu veliku posudu u koju smo dolili vode.
- Jelo serviramo tako da na tanjure stavimo podlogu od špinata i preko špinata stavimo gnijezdo od jaja koje smo izvadili iz zdjelica pomoću žlice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |