Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od svježih kobasica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo, nasjeckamo i stavimo u lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo, promiješamo i pirjamo ga na laganoj vatri, a kobasice prepolovimo i meso iz ovitka istisnemo u lonac s lukom.
  2. Meso kobasica usitnimo vilicom, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
  3. Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 15-ak minuta kuhanja ugasimo vatru, u umak umiješamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da se umak ohladi. Ohlađeni umak premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a dno vatrostalne posude prelijemo bešamel umakom.
  5. Pomoću vrećice za istiskivanje, umakom nadjenemo cannellone i rasporedimo ih po dnu vatrostalne posude, prelijemo ih preostalim bešamel umakom, preko njih naribamo dimljeni polutvrdi sir i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
  6. Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
  7. Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: