- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od svježih kobasica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kobasica pečenica, 700 g
- luk, 1 glavica
- crno vino, 160 ml (suho)
- pasirana rajčica, 700 ml
- bešamel umak, 700 ml
- vrhnje za kuhanje, 80 ml
- mini rajčica, 10
- bosiljak, 10 listova svježi
- dimljeni sir, 80 g polumasni
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo, nasjeckamo i stavimo u lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo, promiješamo i pirjamo ga na laganoj vatri, a kobasice prepolovimo i meso iz ovitka istisnemo u lonac s lukom.
- Meso kobasica usitnimo vilicom, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja ugasimo vatru, u umak umiješamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da se umak ohladi. Ohlađeni umak premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a dno vatrostalne posude prelijemo bešamel umakom.
- Pomoću vrećice za istiskivanje, umakom nadjenemo cannellone i rasporedimo ih po dnu vatrostalne posude, prelijemo ih preostalim bešamel umakom, preko njih naribamo dimljeni polutvrdi sir i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
- Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |