- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Pita od prhkog tijesta sa slatko kiselim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s kiselim kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kupus, 500 g (svježi)
- kiseli kupus, 250 g
- prhko tijesto, 250 g (svježe)
- maslac, 80 g
- luk, 2 glavice
- šećer, 60 g
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kupovno prhko tijesto položimo na kalup za pite i oblikujmo. Tijesto po dnu izbodemo vilicom i stavimo u pećnicu na 180°C da se kratko ispeče.
- Za to vrijeme pripremo nadjev. U tavu stavimo maslac, šećer i narezani luk na trakice, kiseli kupus i svježi kupus narezan na trakice. Sve zajedno posolimo te ulijemo 200ml vode. Povremeno miješajući kuhamo na jakoj vatri.
- Nakon 20 minuta kupus smo ocijedili i začinili svježe mljeveni paprom. Rasporedimo ga po tek pečenom prhkom tijestu te sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 170°C, 10-15 minuta.
- Pečenu pitu narežemo i začinimo s još malo svježeg papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |