- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći karabatci s češljancima u umaku od sira i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće karabatke s češljancima u umaku od sira i šampinjona.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 200 g češljanci
- pileći zabatak, 600 g
- luk, 1 glavica
- šampinjoni, 200 g smeđih
- brašno, 30 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- bijelo vino, 250 ml suho
- naribani sir, 40 g
- sol
- bijeli papar mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavljamo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje i odmah zatim na njega stavimo pileće karabatke, koje posolimo i zatim pržimo sa svih strana.
- Nakon poprilici 15-ak minuta prženja luk narežemo na trakice, stavimo ga preko pilećih karabataka, još malo posolimo i dalje pržimo dok luk ne omekša. Dok se sastojci lagano prže očistit ćemo i narezati šampinjone.
- Sada u tavu dodamo narezane šampinjone, pojačamo vatru i šampinjone zajedno s ostalim sastojcima pržimo poprilici jednu minutu.
- Sada sastojke posipamo s malo brašna, sve zajedno kratko pržimo dok brašno ne počne dobivati boju i ulijemo suho bijelo vino.
- Odmah zatim u čistoj zdjeli pomiješamo vrhnje za kuhanje i naribani ovčji sir i dobivenu mješavinu prelijemo preko piletine.
- Zatim sastojke izmiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Sada ocijedimo kuhanu tjesteninu i prelijemo ju s malo maslinovog ulja, dodamo malo sjeckanog peršina i izmiješamo.
- Nakon 15-ak minuta piletina je gotova i možemo ju poslužiti uz tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |