- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Flambirane banane s kremom od kiselog vrhnja i meda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane s kremom od kiselog vrhnja i meda.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- banana, 2 komada
- maslac, 50 g
- smeđi šećer, 80 g
- sok od banana, 200 ml
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- piment, 1/4 žličice
- narančina kora, 1/2 žličice
- rum, 60 ml
- kiselo vrhnje, 150 g
- med, 20 g od bagrema
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu iznad vatre stavimo na kockice narezan maslac i pričekamo da se malo rastopi.
- Zatim na maslac dodamo smeđi šećer i povremeno miješajući čekamo da se šećer rastopi.
- Na rastopljeni šećer sada ulijemo sok od banane, malo izmiješamo, smanjimo vatru i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme očistimo banane. Prvo određemo krajeve, banane zatim ogulimo i prerežemo po duljini.
- Prerezane banane sada stavljamo u tavu i kuhamo poprilici jednu minutu. Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem stavimo malo meda.
- Sada banane okrenemo na drugu stranu i zagrijavamo ih još jednu minutu.
- Zatim banane vadimo na tanjur za posluživanje, a u tavu na umak naribamo narančinu koricu.
- Sada u tavu dodamo cimet u prahu i muškatni orašćić, promiješamo sastojke, ulijemo rum i usplamtimo.
- Kada se plamen ugasio, ugasimo vatru i pripremljeni umak prelijemo preko banana, uz koje poslužimo kremu od kiselog vrhnja i meda.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |