- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 700 g
- hokkaido bundeva, 500 g
- široki rezanci, 300 g
- pancete, 16 kriški
- maslac, 30 g
- sir camembert, 145 g
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo.
- U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.
- Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom.
- Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.
- Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |