- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od dagnji i repova kozica s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od dagnji i repova kozica s povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dagnje, 150 g očišćene
- repovi morskih kozica, 100 g očišćeni
- krumpir, 2 kuhani
- zelene mahune, 60 g smrznute
- mini rajčica, 6 komada
- limun, 1
- celer, 1 stabljika
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- mediteranska mješavina začina
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu stavimo ulje, repove kozica i dagnje i pustimo da se lagano poprže.
- Repove češnjaka narežemo na listiće i stavimo u zdjelu u koju ćemo napraviti salatu, protisnemo sok od limuna, posolimo, dodamo maslinovo ulje, začinimo svježe mljevenim paprom i sastojke malo izmiješamo pjenjačom. Opranu stabljiku celer a narežemo i dodamo u zdjelu s dressingom.
- Kad su se kozice i dagnje počele grijati, u tavu dodamo zamrznute mahune.
- Mini rajčice narežemo po pola i stavimo u zdjelu s dressingom. Kad je isparila sva tekućina sastojke stavimo u zdjelu sa salatom te preko sastojaka narežemo kuhani krumpir, začinimo mješavinom mediteranskih začina svježe sjeckanim peršinom. Sastojke promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |