- Almo Čatlak
- 150 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Domaća patka sa zagorskim mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaću patku sa zagorskim mlincima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patka, 1 (poprilici 2.5 kg)
- mlinci, 250 g domaći, zagorski
- jabuke, 2 komada
- luk, 1 glavica
- mrkva, 2 komada
- korijen celera, 1/4
- džem od brusnica, 60 g
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo, operemo i narežemo na veće komade. Zatim povrće stavimo na dno posude u kojoj ćemo peći patku, a preko povrća dodamo dodamo jednu grančicu celera.
- Sada operemo patku i osušimo ju kuhinjskom krpom, a zatim ju posolimo iznutra i izvana te joj nožem odrežemo višak.
- Zatim patku začinimo majčinom dušicom, paprom i premažemo ju s malo svinjske masti. U patku zatim stavimo jednu ili dvije cijele jabuke te i patku stavimo u vatrostalnu posudu s povrćem.
- Sada u posudu s patkom dodamo i malo slanine, ulijemo vodu, posudu poklopimo i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Prije nego patku izvadimo iz pećnice pripremimo mlince tako da ih natrgamo, posolimo, prelijemo vrelom vodom, poklopimo i ostavimo da se moče.
- Nakon 70 minuta, maknemo poklopac s vatrostalne posude u kojoj se peče patka te dalje pečemo još 40 minuta.
- Nakon proteklog vremena patku izvadimo iz pećnice, narežemo ju i složimo na tanjur za posluživanje.
- Umak od pečenja procijedimo u manji lonac, a u njega umiješamo mješavinu kukuruznog brašna i vode, pričekamo da zavri te ugasimo vatru.
- Patka i umak su gotovi i možemo ih poslužiti uz domaće mlince.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |