- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Nabujak od mljevenog mesa i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mljevenog mesa i krumpira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 500 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- brašno, 1 žlica
- goveđi temeljac, 300 ml
- curry pasta, 2 žlice
- celerova stabljika, 1
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- krumpir, 700 g žuti
- mrkva, 2
- maslac, 2 žlice
- mlijeko, 50 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo i operemo. Zatim luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krumpir narežemo na kockice.
- Mrkvu i krumpir sada stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon desetak minuta kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga vilicom i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
- Nakon poprilici deset minuta kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim paprom i preko njega protisnemo jedan češnjak.
- Čim češnjak počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry pastu, dio svježe sjeckanog peršina, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
- Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
- Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršina izradimo pire, potom ga premijestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
- Ovako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 40 minuta jelo izvadimo iz pećnice i još vruće možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |